Landskampen Opp - resultater

Postet av Rudsbygd IL den 15. Sep 2019

Landskampen Opp gikk av stabelen for 4. gang i Rudsbygd søndag 15. september. Motbakkeløpet er 5,5 kilometer fordelt på 595 høydemetre, så løperne får virkelig kjent på både lengde og stigning på tampen av sesongen.

28 kvinner og menn stilte til start fra Arlien bru med sterke løpere som Per Kristian Torgersrud og Karoline Simpson-Larsen, men også den vanlige mann og kvinne i gata.

I kvinnefeltet stilte det tre sterke kvinner i samme klasse: Merete Weng, Karoline Simpson-Larsen og Ania Zielinkiewicz. Karoline skulle vise seg å ha mest å gå på i dag, og klokket seg inn til en suveren løyperekord for damer; 32.40. Forrige rekord var 36.45, så en solid prestasjon av vinneren. Merete og Ania fulgte hverandre tett helt til siste motbakke, men der greide Merete å rykke, og kom på 2. plass, et par meter foran Ania.

I herreklassen var det ingen som greide å hamle opp med Per Kristian Torgersrud, som senket sin egen personlige rekord og løyperekord med 17 sekunder. Ny tid er 28.35. Oddvin Offigstad som hadde syklet Mount Værskei dagen før, hadde krefter nok til å holde 16 år gamle Mikkel Thomassen bak seg og løp inn på 31.52, mens Mikkel kom på 32.09.

11 år gamle Finlay Knox har vært med tidligere og kjenner løypa, og løp inn til sterke 39.13 og kom på 14. plass totalt.

1.-3. plass totalt i kvinner og menn senior og junior ble belønnet med premiesjekker fra Sparebank1 Gudbrandsdal, mens alle klassevinnere fikk et gavekort fra Pizzabakeren Lillehammer. 2. og 3. plassene fikk pølse fra Rekedal Pølsefabrikk.

Det ble også uttrekkspremier fra Cirkel K Segalstad, Sport1 Gausdal og Saksumdalen Opp.

Det startet i tillegg mange voksne og barn i den kortere trim-løypa fra Land.
I mål fikk alle deltagere grønnsakssuppe og saft.